VOCAL TOUCH - soul/pop koor

Vocal Touch is een soulkoor uit Beverwijk en omgeving.
Na met een klein groepje zangers te zijn gestart, begin 2012, groeide het aantal via via al snel.
Het repertoire van Vocal Touch bestaat uit veel energieke stukken. Voornamelijk soul stukken en dance classics vanaf de jaren 70 tot nu.

Dirigent en pianist Bas Gerwe begeleidt dit koor van achter de piano. Hij heeft Vocal Touch opgericht en op enthousiaste wijze leert hij het koor het repertoire eigen te maken.
Het doel is om vooral op het gehoor en vanuit het muzikale gevoel te gaan zingen in plaats van visueel de aanwijzingen van een aparte dirigent te blijven volgen.
Gebruik van drum- en percussiesamples en een professionele begeleiding op piano zorgen er voor dat beter op het gehoor en gevoel kan worden gezongen.
Door veelvuldig gebruik te hebben gemaakt van deze ritmische drum- en percussiesamples in studio- en live situaties heeft Bas dit dus meegenomen in Vocal Touch waarmee dit koor een vol en swingend geluid krijgt.

Naast het zingen van energieke stukken en mooie arrangementen is verder het doel het enthousiasme vast te houden en te groeien in muzikaliteit en repertoire en zo toe te werken naar optredens.
In aantal zal Vocal Touch niet veel groter worden dan rond de 30 zangers. Spreekt Vocal Touch je aan; wacht dus niet te lang en join the club!

Alle arrangementen voor dit koor worden door Bas gemaakt. Door veel ervaring te hebben met professionele vocalisten en arrangeerwerk is het voor hem een logische stap om voor Vocal Touch de arrangementen zelf te schrijven en dit koor vocalistisch te begeleiden.
In deze eigen arrangementen en de begeleiding van Vocal Touch kan hij handig gebruik maken van zijn allround stijlenkennis.
Tijdens de repetities komen ook leselementen aan bod als klankvoorstelling, ademsteun en het gebruik van de juiste stijlgebonden fraseringen.